ACTIVITAT FETA EL DIA 12 DE JULIOL

DOS 100 CIMS (Mola d'Estat i Tossal de la Baltasana) FENT LA ETAPA 7 DEL GR 171
Etapa 7 del GR 171, entre Montblanc i Prades, pujant 2 "100 Cims" del catàleg de la FEEC, la Mola d'Estat i el Tossal de la Baltasana





Itinerari “lineal" d’aproximadament 26 km i quasi 1300 metres de desnivell positiu, que hem fet en una mica menys de set hores de marxa efectiva.
Aquesta setena etapa del GR 171 (Santuari de Pinós-Els Ports) transcorre entre Montblanc i Prades. Nosaltres hem començat a l’estació de tren de Montblanc, on hem arribat des de Barcelona amb la línia R13.
Des de l’estació hem anat a la Plaça Major de la població, dintre de les muralles que la envolten, lloc on comença “oficialment” aquesta setena etapa, i hem travessat el poble sortint pel Sud. Durant la primera part del recorregut, el camí va vorejant camps de conreu fins arribar a creuar el Barranc de la Vall, on comença un llarg tram de pujada, d’uns 6,5 kilòmetres amb més de 600 metres de desnivell, que ens porta a Rojals, petit nucli urbà encara en el municipi de Montblanc, on hem pogut recarregar les cantimplores. Ja no trobarem cap altre font potabilitzada fins arribar a Prades.
Seguim el traçat del GR, ara direcció Oest, en suau baixada, fins arribar a la zona del Cogullons (Refugi una mica apartat del camí), on comença la darrera pujada cap al primer “100 Cims” de la jornada, la Mola d’Estat (1127 m), on trobem tres creus clavades a la roca a tocar del penya-segat, abans haurem passat a prop de la Mola de Guerxet (1121 m) i de la Mola dels Quatre Termes (1118 m) i per la Taula dels Quatre Batlles (1165 m).
Un cop assolit el primer “100 Cims” seguim carenant, sense grans desnivells, guanyant de seguida el segon, el Tossal de la Baltasana (1201 m), amb un darrer esforç força costerut. 
Baixem del Cim seguint cap al Oest, canviant molt aviat per seguir una pista direcció Sud i baixar directes cap a la població de Prades, on entrem per la part Nord anant a buscar la Plaça Major, on acaba el traçat “oficial” de la setena etapa que hem començat a Montblanc. Nosaltres seguim uns pocs metres més, fins arribar a la parada d’autobusos, on acabem la travessa.
En aquesta parada podem agafar bus (Empresa Plana) fins a Reus i des d’allà tren de tornada a Barcelona. 

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada