ACTIVITAT FETA EL DIA 08 DE JULIOL

ALZINA DEL SALARI-CASTELLSAPERA (100 CIMS)-ALZINA DEL SALARI
Pujada a Castellsapera (100 Cims del repte de la FEEC) des de la zona d'aparcament de l'Alzina del Salari








Itinerari “semi-circular " d’aproximadament 3,5 km, que hem fet en una mica menys d’una hora de marxa efectiva.
Iniciem l’excursió a l’aparcament de l’Alzina del Salari, una mica abans del kilòmetre 11 de la carretera de Matadepera a Mura, abans d’arribar al Coll d’Estenalles.
Curta camina per fer un “100 Cims” proper a Barcelona, que comencen seguint la pista que es troba com a continuació del aparcament, que puja de forma persistent (més de 140 metres en 1 km) fins a trobar el traçat del GR 5 al Coll de Tres Creus, tot i que per fer el trajecte d’anada el deixem de seguida agafant un camí força planer que va cap a l’esquerra.
Aquest camí s’apropa a Castellsapera per la banda Sud-est, passant per La Foradada, petit pas per sota d’una roca, i continuant enganxat a la paret del cim fins començar a pujar fort per una canal que en pocs metres ens porta fins la darrera pujada per accedir al cim. Aquesta darrera pujada es una curta grimpada rocosa, no especialment perillosa de pujada, tot i que la baixada, que fem per la mateixa roca, es fa una mica més complicada.
Un cop superada aquesta dificultat, s’arriba al cims de Castellsapera (939 m) que ens permet gaudir de molt bones vistes de l’entorn.
La tornada, després de la primera part per l’esmentada roca, la fem baixant direcció Sud-oest, amb un fort desnivell pel mig d’arbres fins arribar a trobar de nou el traçat del GR5, que ara seguirem cap a la dreta fins el Coll de les Tres Creus, i d’allà, pista de baixada fins el pàrquing.

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada