ACTIVITAT FETA EL DIA 27 DE MAIG

GR 2 - DE LA JONQUERA A SANT ADRIÀ DE BESÒS 
Etapa 4 - Besalú-Santa Pau









Travessa d’uns 220 kilòmetres, des de la Jonquera (Alt Empordà) fins a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès), que seguint el traçat del GR 2 recorre algunes de les raconades de més interès del quadrant nord-oriental de Catalunya. Indrets com la zona volcànica de la Garrotxa, les impressionants cingleres de Tavertet, la frondositat dels boscos de les Guilleries o la conca fluvial del Besòs. El sender també passa per algunes de les localitats més boniques del país: Besalú, Santa Pau, Rupit o Tavertet, un contrapunt cultural que complementa de manera perfecte l’evident interès excursionista i paisatgístic d’aquest gran recorregut.
Aquesta travessa està dividida en 13 etapes, que son les següents:
Etapa 1 - La Jonquera-Boadella d’Empordà
Etapa 2 - Boadella d’Empordà-Lladó
Etapa 3 - Lladó-Besalú
Etapa 4 - Besalú-Santa Pau
Etapa 5 - Santa Pau-Les Comelles
Etapa 6 - Les Comelles-Rupit
Etapa 7 - Rupit-Vilanova de Sau
Etapa 8 - Vilanova de Sau-Sant Julià de Vilatorta
Etapa 9 - Sant Julià de Vilatorta-Seva
Etapa 10 - Seva-Aiguafreda 
Etapa 11 - Aiguafreda-La Garriga
Etapa 12 - La Garriga-Montmeló
Etapa 13 - Montmeló-Sant Adrià de Besòs

Quarta etapa del GR 2 entre la parada de bus de Besalú i Santa Pau, on, per dificultats de fàcil connexió amb Barcelona, hem pernoctat, en concret ho hem fet a Can Menció, acollidor allotjament turístic ubicat en la Plaça Major de la població. Per fer aquesta etapa, d’uns 20 km, hem fet unes quatre hores i mitja de marxa efectiva.
Iniciem la caminada a la parada d’autobusos de Besalú, després d’haver agafat el tren (R11) des de Barcelona a Girona i l’autobús de línia regular TEISA, de Girona fins aquí. 
Comencem travessant el nucli medieval del Poble i sortint-hi pel seu pont romànic (que data del segle XI o XII), un cop fora de la població, trobem la bifurcació dels GR’s 1 i 2, el primer, que no seguirem, trenca cap al Est i el “nostre” GR 2 agafa inicialment direcció Sud, començant a pujar cap a l’ermita de Sant Fruitós i seguint entre boscos fins arribar a creuar el Riu Ser, a tocar del Molí d’en Camps.
Des de aquest punt, el sender va seguint, a cops més a prop en altres trams més allunyat, el recorregut del Riu, sempre en pujada i travessant-lo diversos cops. Cal ressaltar que després de creuar el Ser pel Pont de San Martí, un cop passat Sant Vicenç de Sallent, el recorregut ens porta a tocar del Salt de Can Batlle, impressionant gorg amb diverses cascades.
Després de passar per diverses masies i construccions disseminades, voltats de camps de conreu, el traçat de GR 2 comença a distanciar-se clarament del Riu Ser, que ja no tornarem a creuar fins arribar a Sant Pau. Quan el Sender està arribant al nucli urbà de Mascou, trenca de forma clara i definitiva cap al Sud, ja molt a prop del final de l‘etapa, només queda caminar un kilòmetre per trobar les primeres cases del poble de Santa Pau.
Un cop a la població, creuem la carretera d’Olot (GI 524) per agafar el Carrer Major, que ens porta cap al centre històric del Poble. Arribant a la Placeta de Sant Roc, deixem el traçat del GR 2, que segueix a la dreta, per girar pel carrer del Pont, que travessa el persistent Riu Ser, i ens porta a la Plaça de Baix on travessant pel Portal de Sant Antoni entrem directament a la Plaça Major, plaça porticada d’origen medieval amb tota mena d’arcs que conformen uns porxos situats en els baixos A la dreta, només entrar a la Plaça, trobem Can Menció, final d’aquesta quarta etapa.

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada