ACTIVITAT FETA EL DIA 28 DE MAIG

GR 2 - DE LA JONQUERA A SANT ADRIÀ DE BESÒS 
Etapa 5 - Santa Pau-Les Preses

Travessa d’uns 220 kilòmetres, des de la Jonquera (Alt Empordà) fins a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès), que seguint el traçat del GR 2 recorre algunes de les raconades de més interès del quadrant nord-oriental de Catalunya. Indrets com la zona volcànica de la Garrotxa, les impressionants cingleres de Tavertet, la frondositat dels boscos de les Guilleries o la conca fluvial del Besòs. El sender també passa per algunes de les localitats més boniques del país: Besalú, Santa Pau, Rupit o Tavertet, un contrapunt cultural que complementa de manera perfecte l’evident interès excursionista i paisatgístic d’aquest gran recorregut.
Aquesta travessa està dividida en 13 etapes, que son les següents:
Etapa 1 - La Jonquera-Boadella d’Empordà
Etapa 2 - Boadella d’Empordà-Lladó
Etapa 3 - Lladó-Besalú
Etapa 4 - Besalú-Santa Pau
Etapa 5 - Santa Pau-Les Preses
Etapa 6 - Les Preses-Rupit
Etapa 7 - Rupit-Vilanova de Sau
Etapa 8 - Vilanova de Sau-Sant Julià de Vilatorta
Etapa 9 - Sant Julià de Vilatorta-Seva
Etapa 10 - Seva-Aiguafreda 
Etapa 11 - Aiguafreda-La Garriga
Etapa 12 - La Garriga-Montmeló
Etapa 13 - Montmeló-Sant Adrià de Besòs

Cinquena etapa del GR 2 entre Santa Pau, on, per dificultats de fàcil connexió amb Barcelona, hem dormit (Can Menció, allotjament turístic ubicat en la Plaça Major) i la parada de bus de Les Preses, amb una mica més de tres hores de marxa efectiva per fer els 15 kilòmetres del tram.
Nosaltres hem reduït l’etapa, respecte a la que es pot veure en la web de la FEEC, en uns 5 kilòmetres, acabant a Les Preses per tenir una més fàcil connexió amb transport públic. Ens tocarà fer la següent etapa 5 km més llarga, però ambdues amb bones possibilitats d’enllaç per tornar a Barcelona. 
Iniciem la ruta a la Plaça Major de Santa Pau, on es troba l’establiment de turisme rural on hem dormit, anant a buscar, a traves del Portal de Sant Antoni, el Carrer del Pont pel que, un cop creuat el Riu Ser, arribem a la Placeta de Sant Roc, on retrobem el traçat del GR 2, que seguim cap a l’esquerra.
La primera part del recorregut, fins arribar a la zona de Bassols, es fa en còmoda pujada, voltant el Volcà de Rocanegra pel Nord i a continuació el de Santa Margarida per la basant Sud. Passat el Casot de Bassols, ens arriba per l’esquerra el traçat del GR 83 (Mataró-Canigó), sender que durant quasi 4 kilòmetres comparteix recorregut amb el GR 2 que estem seguint.
El camí ens porta a l’ermita de Sant Miquel Sacot i després d’una forta baixada, tot i que no gaire llarga, pel mig del bosc ens deixa a les portes de la Fageda d’en Jordà, voltant les instal·lacions de la Cooperativa La Fageda  de iogurts i productes làctics.
Travessem un bona part de la coneguda Fageda, fins arribar als edificis de Can Jordà, on el traçat del GR 83 i el nostre es separem. Nosaltres seguim direcció Oest, per un ampli i pla camí fins que, passat el pla de la Sunyera, trenquem a l’esquerra per pujar fins l’ermita de Sant Martí del Corb des d’on seguim cap a un altre ermita, la de Sant Miquel del Corb, i després d’un petit tram encara de pujada, comencem la baixada cap a la població de Les Preses on arribem per la zona esportiva del Poble i ja tan sols en queda anar a buscar, seguint el traçat del GR 2 que passa a tocar de l’Església de Sant Pere, la carretera d’Olot (C-152) on deixem el Sender. Seguim la carretera uns centenars de metres fins trobar la parada d’autobusos, on podrem agafar el bus TEISA cap a Girona, des d’on tornar a Barcelona agafant un tren de la línia R11. En funció de l’horari, en aquesta mateixa parada també podríem agafar bus, de la mateixa companyia, cap a Vic i tornar a Barcelona via tren de la línia R3 de Rodalies.

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)
     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada