ACTIVITAT FETA EL DIA 06 DE MAIG

DOS 100 CIMS DES DE L'ESTANY (MOIANÈS) 
Puig de la Caritat i Turó de Bellver
  








Itinerari “circular" d’aproximadament 22 km, que hem fet en menys de cinc hores de marxa efectiva.
Deixem el cotxe a l’aparcament del Restaurant Hostal Grau, al ben mig del poble de l’Estany i a tocar de la carretera C-59, on aprofitem per esmorzar abans de començar la ruta i també per dinar a l’acabar.
Iniciem la caminada travessant el poble per sortir direcció Nord-oest, arribant al Collet de Sant Pere i de seguida, per còmoda pujada al primer 100 Cims de la jornada, el Puig de la Caritat (1010 m).
La baixada del Cim es fa seguint uns quants metres més direcció Nord, per a continuació trencar a la dreta per tornar l’Estany, tot i que pràcticament no arribem a entrar-hi, ja que a l’altura de les primeres cases girem a l’esquerra per travessar la carretera i continuar la ruta prevista.
Deixant el poble enrere, comencem a pujar suaument fins arribar a la Creu de la Vall, des d’on la ruta davalla conduint-nos fins el Plans del Molí de la Rovira on trobem el Torrent de Tresserra, que travessarem diversos cops i ja no deixarem de seguir fins quasi arribar al Turó de Bellver (1042 m), segons 100 Cims objectiu del dia. La pujada a aquest segon Cim es molt fàcil, ja que la pista que porta a Sant Cugat de Gavadons, església romànica del segle XII, ens deixa a escassos 100 metres. Un cop assolit el Cim ens hi a costem a l’esmentada església.
La tornada cap a l’Estany, la fem carenant por la part Sud de la vall, contraria a la que hem seguit per pujar, passant per diversos petit colls, com el Collet de Bolederes, el d’Herbaprima, el de Mas Güell, el de la Casa Alta i el de Cantallops, des del que el camí inicia un descens més pronunciat, tot i que força còmoda, que ja no deixem fins arribar de nou al punt de sortida, on havíem deixat el cotxe.

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada