ACTIVITAT FETA EL DIA 02 DE MAIG

TRAVESSA DE LA COSTA BRAVA
Etapa 8.1-1a - BEGUR-PALAFRUGELL 
(1a part de la variant de l’etapa 8)











La Travessa de la Costa Brava es una ruta que segueix bàsicament el traçat del GR 92, tot i que alguns trams has estat modificats i es deixa el traçat de GR per transitar per paratges, especialment platges o cales, pels que la ruta “oficial” no hi passa.
La Travessa creua la Costa Brava de Nord a Sud, començant a Portbou, a l’Alt Empordà i finalitza a Blanes, a la comarca de la Selva, després de caminar, en onze jornades, més de 220 km. 
Hem dividit aquesta variant de l’etapa 8, per la llargària total, en dues parts. La primera es la que realment afegeix valor a la variant, ja que en comptes d’anar directament per l’interior fins a Tamariu, ho fa resseguint les diverses cales de Begur i, per logística de connexió amb Barcelona, arriba fins a Palafrugell. La segona, començant en aquesta població i segueix, un cop arriba a la zona de Sant Sebastià, el mateix itinerari que l’etapa 8.
La primera part de la variant no segueix inicialment el traçat del GR 92, fins que arribant a l’entrada de la urbanització Aigua Xelida al trobem per continuar-lo fins a Sant Sebastià.  
De Begur la Travessa s’encamina cap a la Platja de Sa Riera, fent després un petit tram d’anada i tornada per arribar fins el principi de la Platja de Recó, ja a l’entrada de la llarga Platja de Pals. Seguidament tornem a Sa Riera, per continuar cap a la Cala d’Aiguafreda, la Platja de Sa Tuna, el Cap de Begur, el Port de Fornells i la Platja d’Aiguablava, on comencen a remuntar cap a l’interior per anar a buscar el traçat del GR 92 que ens condueix fins a tocar del Poblat Ibèric de Sant Sebastià de la Guarda, on el camí trenca cap a Palafrugell, arribant fins l’estació d’autobusos, punt final d’aquesta primera variant.  

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada