ACTIVITAT FETA EL DIA 26 DE NOVEMBRE

GR 177 /e6 - DE L’ESTANY A MOIÀ
Ruta circular del Moianès 








El GR 177, Ruta Circular del Moianès, es una travessa circular d’uns 110 kilòmetres, amb inici a Moià, i que voltant gran part de la Comarca del Moianès torna a Moià, després d’arribar a Sant Quirze de Safaja i L’Estany.
Sender circular que transcorre per zones poblades de fagedes i pinedes on el caminant respira aromes silvestres i es sent acompanyat per la fressa de l'aigua de petits torrents al llarg del camí. El GR també passa per les poblacions de Calders, Granera, Castellterçol i Castellcir.
Aquesta travessa està dividida en 6 etapes, que son les següents:
Etapa 1 - Moià-Calders
Etapa 2 - Calders-Granera
Etapa 3 - Granera-Castellterçol
Etapa 4 - Castellterçol-Castellcir
Etapa 5 - Castellcir-L’Estany
Etapa 6 - L’Estany-Moià
Que es complementes amb 3 variants:
GR 177.1 - Els Rojans-Calders
GR 177.2 - Els Rojans-Sant Joan d’Oló
GR 177.3 - Castellcir-Castellterçol

L’itinerari d’aquesta darrera etapa del GR es “lineal”, d’aproximadament 21,5 km, amb un desnivell positiu d’uns 407 metres, que hem fet en quatre hores i tres quarts de marxa efectiva. Excursió feta el dia 27/11/2019.
Per fer aquesta etapa, hem utilitzat dos cotxes, deixant un al final del tram i anant amb l’altre al principi.
Iniciem la caminada sortint de l’Estany, direcció Oest, en aquesta primera part el traçat sobre el terreny difereix del track que trobem a la web de la FEEC, robant-se tots dos en el Collet de Sant Pere.
Passat el Collet, el camí va davallant de forma còmoda, per amples pistes forestals, menys el tram asfaltat des de la desviació a Santa Maria d’Oló al Mas Rovira, fins arribar a creuar el Torrent de les Canyisses, abans hem passat, entre altres, per la masia Rojans, on la nostra etapa coincideix amb un petit tram amb el traçat de la variant “.2” del GR, i per Sant Vicenç de Vilarassau.
Un cop travessat l’esmentat Torrent, sense cap dificultat, el Camí inicia una constant pujada fins arribar al Pla de Maria, des d’on comencem a baixar suaument cap a Moià. Cal ressenyar que un cop passada l’antiga masia de Coromines, el Sender torna a diferir lleugerament del track de la FEEC, ja que segueix baixant per la pista forestal sense anar a buscar el corriol que indica el track “homologat”, trobant-se de nou ambdós camins després de deixar enrere la Caseta d’en Fermí, tot i que la ja propera entra a la població de Moià també es diferent la recollida a la web de la FEEC i la que defineixen les indicacions sobre el terreny. Nosaltres en tots els casos hem seguit les senyals, deixant de banda el track “FEEC”.
Finalment, després d’una còmoda i fàcil caminada, arribem a la Plaça de Sant Pere, punt final, on també vàrem començar setmanes enrere, d’aquesta Ruta Circular del Moianès “GR 177”.

Per més informació, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com) 
    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada