ACTIVITAT FETA EL DIA 04 DE NOVEMBRE

GR 92 - CATALUNYA - JORNADA 28 
De l’Ampolla a Amposta

 








El GR 92, també conegut com a Sender de la Mediterrània, es una travessa d’uns 580 kilòmetres, que comença a la frontera amb França a Portbou i acaba al límit amb el País Valencià a Ulldecona. 
El traçat del GR permet gaudir de l’enorme diversitat del nostre litoral, des de petites cales fins a llargues platges d’arena fina, passant per penya-segats increïbles o espais naturals de gran valor com el Parc Natural del Cap de Creus o els Aiguamolls de l’Empordà. El sender també s’endinsa en la major part dels massissos de la serralada litoral catalana, com Collserola, el Montnegre i el Corredor, la Conreria o el Garraf, entre d’altres.

Dades bàsiques d’aquesta JORNADA 28:
·             Recorregut: L’Ampolla-Amposta
·             Etapa FEEC del GR 92: Trenta
·             Inici: Estació de tren de l’Ampolla-el Perelló
·             Distancia aproximada: 17,5 km
·             Desnivell positiu aproximat: 7 m
·             Temps efectiu aproximat de marxa: 3 hores i mitja
·             Final: Hotel HCC Montsia d’Amposta
·             A destacar: 
o   Port de l’Ampolla
o   Seguiment del Canal Nou de Camarles
o   A la sortida del petit nucli urbà del Lligall del Gàngil (WP1), cal anar amb compte ja que ens trobem una senyal creuada indicativa de direcció equivocada per GR, tot i que el “92” segueix per allà, ja que la senyal, sense més indicació, fa referencia al traçat del GR 99 que en aquest tram coincideix amb el “nostre” 
o   Finalment el seguiment del Canal Nou de Camarles acaba a l’arribar a la carretera N-340, ara convertida en autovia, tot i que el traçat del GR 92 continua definit com seguint la carretera. Nosaltres, a la vista del perill, decidim seguir per un camp paral·lel (WP2) fins trobar les escales que ens pugen directament al principi del pont que travessa el Riu Ebre, que te un vial per vianants, separat de la calçada per els cotxes
o   Travessa del Riu Ebre pel pont de la N-340
o   El traçat d’aquest trentena etapa del GR acaba al voral de la carretera, on trobem unes altres escales que ens permeten deixar la via
o   Seguiment del Canal de la Dreta de l’Ebre, pel nucli urbà d’Amposta fins arribar a l’Hotel on pernoctarem

Per més informació, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada