ACTIVITAT FETA EL DIA 26 D'AGOST

GR 92 - CATALUNYA - 26a ETAPA
De Tarragona a Cambrils








Itinerari “lineal" d´aproximadament 5 hores i mitja de marxa efectiva.
Aquesta es la vint-i-sisena etapa del GR 92, també conegut com Sender de la Mediterrània, que en el seu recorregut per Catalunya segueix tot el litoral en 31 etapes amb aproximadament 560 kilòmetres en total, des de Portbou fins Ulldecona.
Aquesta etapa comença a Tarragona, a la Plaça de la Imperial Tàrraco, tot i que nosaltres hem iniciat la caminada a l’estació de tren de Tarragona (que es on vàrem acabar l’anterior), arribant amb la línia R16 des de Barcelona.
Comencem a caminar pujant a buscar la cantonada del Carrer Baixada del Toro amb el Carrer de Pons d’Icart, on recuperem el traçat del GR 92, la darrera part de l’etapa 25 que havia quedat pendent. Fem aquest petit tram seguint l’esmentat Carrer Pons d’Icart, que més endavant canvia de nom passant a ser Carrer de Reding, fins l’Avinguda de Prat de la Riba, que de seguida en condueix fins la Plaça de la Imperial Tàrraco on realment comença el recorregut de l’etapa 26.
Un cop sobre el traçat del tram d’avui, cal remarcar que he vist pocs “GRs” amb una senyalització sobre el terreny tant deficient, no es que estigui malament, sinó que simplement casi no hi és, de fet trobem la primera senyal blanc-i-vermella a més de cinc kilòmetres de l’inici, sota els viaductes de la AP7, i no trobem la següent fins molt més endavant. 
Pràcticament, la travessa dels diferents pobles que anem trobant, Constantí, La Canonja, Vila-seca, Salou, la fem sense cap indicador, i tampoc hi ha senyals en tot el llarg recorregut per davant de “Port Aventura”, ni en tot el també llar tram entre Salou i Cambrils. 
Conseqüentment, per seguir aquesta etapa es imprescindible l’ús d’un bon mapa amb el recorregut o portar el track en el pertinent dispositiu GPS, com ha estat el nostre cas. En línies generals el recorregut deixa Tarragona pujant pel Riu Francolí fins a Constantí, per després baixar de nou a tocar de la costa passant pels esmentats pobles.  
Un cop a Salou, el traçat d’aquesta etapa del GR 92 va fins a Cambrils seguint el passeig marítim, a ran de la sorra de la platja, i acabant a l’arribar al pont sobre la Riera d’Alforja que trobem a la mateix platja. Nosaltres hem allargat una mica més el ja prou llarg recorregut pujant per l’Avinguda de l’Horta de Santa Maria fins trobar l’estació de tren de la població, on podrem agafar tren de tornada a Barcelona. En total hem caminat una mica més de 32 kilòmetres totalment plans.

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)
    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada