ACTIVITAT FETA EL DIA 21 D'AGOST

GR 92 - CATALUNYA - 25a ETAPA
De Torredembarra a Tarragona








Itinerari “lineal" d´aproximadament 4 hores de marxa efectiva.
Aquesta es la vint-i-cinquena etapa del GR 92, també conegut com Sender de la Mediterrània, que en el seu recorregut per Catalunya segueix tot el litoral en 31 etapes amb aproximadament 560 kilòmetres en total, des de Portbou fins Ulldecona.
Aquesta etapa comença a Torredembarra, al pàrquing del “Espai Natural Protegit” de “els Muntanyans”, tot i que nosaltres iniciem la caminada des de l’estació, que es de fet on vàrem acabar l’etapa anterior, on hem arribat amb tren des de Barcelona.
El recorregut d’aquesta etapa transcorre, com en les etapes anteriors des de Vilanova i la Geltrú, en la seva totalitat paral·lel a la primera línia de mar, en alguns trams pels “passeigs marítims”, com el de la Platja d’Altafulla, el de la Platja de la Mora, el de l’Arrabassada o el de la primera part de la Platja del Miracle ja a Tarragona, tot i que en altres platges el traçat del GR transita directament per la mateixa sorra de la platja, com en la platja de Tamarit o en la llarga platja a l’alçada de Monnars, coneguda, valgui la redundància, com Platja Llarga, que està totalment barrada per una successió de càmpings.
També cal destacar que en cinc trams el camí va per un litoral mes agrest amb alguns penya-segats, en aquest punts transitem pel mig de pinedes o per les roques de la costa. Aquest cinc trams son: Punta de la Galera, Punta de la Móra, Punta del Morrot, Antic Sanatori de la Savinosa i la punta Grossa.
Finalment, també hi ha un tram 100% urbà un cop s’arriba a Tarragona, on entrem per la Platja del Miracle, però de seguida creuem per sota de les vies del tren, per voltar l’Amfiteatre Romà, pujar al “Balcó del Mediterrani”, amb el Monument a Roger de Llúria i continuem per la Baixada del Toro. 
En aquest punt, hem deixat el traçat d’aquesta 25a etapa del GR, que segueix endinsant-se per la Ciutat fins la Plaça de la Imperial Tàrraco (ja farem aquest tram quan fem la següent etapa). Nosaltres hem anat directament cap a l’estació del tren, que, al final de la Baixada del Toro, la teníem a tocar. Arribats a l’estació donem per acabada la caminada i agafarem el tren de tornada a Barcelona. 

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)
   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada