ACTIVITAT FETA EL DIA 03 D'OCTUBRE

PUJADA A LA TORRE ALTA DE CASTELL FERRAN 
100 Cims del catàleg de la FEEC, des de l’Hotel Bruc









Itinerari “circular" de aproximadament 3 hores de marxa efectiva.
Iniciem l’excursió a l'aparcament del Hotel Bruc, a tocar de l’antiga carretera “N-II”, després de deixar l’actual “A2” per la sortida “570”.
Seguim inicialment la carretera a Manresa/Montserrat (B-111) per deixar-la als pocs metres a la dreta, per una pista que ens puja fins a Can Maçana, entrada occidental al macís de Montserrat.
Un cop al àrea i aparcaments del Coll de Can Maçana, trobem el traçat del GR 172, que seguim direcció Oest, que creua la carretera i als pocs metres s’enfila per un corriol cap a la dreta.
Continuem pujant pel GR uns centenars de metres, fins que fa un brusc canvi de sentit cap al Sud. En aquest punt deixem de seguir-lo per anar direcció Nord, i una mica més endavant agafar un empinat corriol a la esquerra que ens portar, amb forta i no còmoda pujada fins assolir el 100 Cims de la jornada, Torre Alta (Castell Ferran), de 842 metres d’alçada. Cal no confondre aquest cim amb el de Castellferran (791 m), que queda davant, al altra banda del Coll de les Torres, amb les ruïnes del castell que li dona nom, Castell Ferran.
Un cop assolit el “100 cims” baixem direcció Oest, per un “perdedor” sender, estret, sense marques, poc trepitjat i amb molts matolls. Aquest sender, en més o menys 1 kilòmetre de baixada, ens porta a trobar de nou en GR 172, que seguirem, direcció Oest, fins arribar a Sant Pau de la Guardia, on el deixarem definitivament fent un pronunciat canvi de sentit cap a l’esquerra.
Ara, després d’algunes cruïlles, però sempre de baixada, voltarem l’urbanització Montserrat Parc, creuarem l’antiga carretera “N-II” i arribarem, deixant uns metres el camí, a la Balma de Can Solà, impressionant balma de grans dimensions, la més gran de Catalunya.
Finalment, ja nomes queda recuperar el camí que seguíem i continuar, després d’algunes ziga-zagues per salvar els accidents del terreny, fins el punt d’inici de la caminada, l’aparcament d’Hotel Bruc. 

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada