ACTIVITAT FETA EL DIA 23 D'OCTUBRE

CAMÍ DEL NORD O DEL CANIGÓ (GR 83-Catalunya)
ETAPA 4 - d'Arbúcies a Osor









L’itinerari d’aquesta quarta etapa es “lineal" d’una mica menys de 5 hores de marxa efectiva.
Iniciem la jornada a la parada d’autobusos d’Arbúcies (Plaça Can Reus), on hem arribat des de Barcelona, primer amb el tren (R11), sortint de la parada de Barcelona-El Clot-Aragó fins Sant Celoni, i a continuació amb el bus de TEISA, que fa la línia de Sant Celoni-Girona.
Com en quasi tota la travessa, al menys fins aquí, el recorregut d’aquesta etapa està força ben senyalitzat amb les típiques marques blanques/vermelles dels GR. Tan sols destacar que hi ha un punt que cal anar amb compte, baixant cap al Torrent de la Font del Gavatx, ja que el traçat deixa el camí principal per agafar un corriol a la dreta, sense cap tipus de senyal o marca.
D’entrada anem a buscar el traçat del GR sortint de la Plaça de Can Reus, on ens ha deixat el bus, pel Carrer de la Germana Assumpta, direcció Oest, fins arribar al petit trencall, conegut com Carrer Estret, on trobem les primers marques blanc-i-vermelles, que seguim a la dreta i ens porta fins la Plaça de la Vila. Deixem la plaça per unes escales, i després de fer un gir dreta-esquerra travessem la Riera d’Arbúcies i, seguint direcció Nord, de seguida deixem la població i abans de creuar un altre riera, la Riera Xica pel pont de la carretera, girem a l’esquerra per ja deixar definitivament Arbúcies. 
El traçat ens porta a creuar la carretera de Sant Hilari Sacalm (GI-550) passant per sota, utilitzant un pas que més sembla fet per l’aigua que per caminants. Un cop creuada la carretera pugem lleugerament per voltar el Turó de n’Esteve Roure i baixar a la Riera de Riudecós.
Des del punt on travessem la riera (340 m), el camí no deixa de pujar fins arribar a l’entrada del poble de Sant Hilari Sacalm (800 m), després de fer uns 5 kilòmetres. Abans hem passat pel petit nucli de població de Joanet, que pertany el municipi d’Arbúcies, i per amplies plantacions d’arbres de Nadal, de totes mides, tipus i qualitats. 
Voltem Sant Hilari deixant la població a l’esquerra, sense arribar a entrar-hi de ple, i sortint per una ample pista, inicialment asfaltada, direcció Nord que segueix pujant, tot i que de forma molt més suau. Més endavant la pista deixa d’estar asfaltada y la seguim un bon tram, amb precaució ja que, tot i sense asfalt, segueix sent una pista relativament força transitada. Fem per la pista uns 3 kilòmetres i la deixem cap a l’esquerra per baixar lleugerament fins l’esmentat Torrent de la Font del Gavatx, que travessem per fer una darrera pujada fins el Coll de Llevanyes (966 m), punt culminant de l’etapa d’avui.
Un cop passat el coll, el camí comença a davallar de forma continuada i persistent, amb continues ziga-zagues i creuant pel costat de dues masies, la Riba d’Amunt i la Riba d’Avall, per finalment, pràcticament sense deixar de baixar, arribar a Osor. Un cop al poble, ens dirigim, travessant la carretera i la riera, cap la zona esportiva, on trobem el Càmping Guilleries, punt i final de la jornada.
Entre aquesta quarta etapa i la cinquena, que, per dificultats de transport públic, farem a l’endemà, pernoctarem en un simpàtic bungalou del Càmping, que també ens permetrà apanyar-nos pel sopar, ja que en el poble no hi ha cap lloc obert al vespre, i també preparar-nos per la següent jornada. 

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada