ACTIVITAT FETA EL DIA 17 D'OCTUBRE

PUJADA AL MONTAU I PUIG DE LA MOLA, DOS 100 CIMS DEL CATÀLEG DE LA FEEC
Des d'Olesa de Bonesvalls









Itinerari “circular" d’aproximadament 4,5 hores de marxa efectiva.
Iniciem l’excursió a l’Avinguda del Hospital d’Olesa de Bonesvalls, a tocar de la carretera “BV-2411”, que ve de Gavà passant per Begues, on també l’acabarem. Per arribar a aquest lloc d’arrancada hem utilitzat el vehicle particular, ja que el transport públic, des de Barcelona o la seva àrea d’influència, només arriba al poble amb un horari poc pràctic.
Inicialment la ruta d’avui ens porta a travessar la població fins arribar a la Plaça de l’Ajuntament, on trencant a l’esquerra enfilem la sortida del nucli urbà direcció Est. Aquesta primera part de la caminada la farem per una pista forestal en molt bon estat, però sense seguir cap tipus de marcatge “homologat”, més endavant, després de baixar del primer objectiu de la jornada, el Montcau, ja podrem seguir primer el traçat del “GR 92.3” i a continuació el del “GR 5”.
La pista que seguim des de la sortida del poble ens condueix, sense gaires dubtes i sempre en clara pujada, amb algun tram de “dura” pujada, fins el Pla de Montau, on canvia de direcció, ara Oest, per guanyar el cim del Montau (658 m) que ens queda clarament davant. 
La baixada es fa seguint la mateixa direcció que portàvem fins passar el Puig de l’Antiga on canvia a l’esquerra per, vorejant una gran pedrera en actiu que trobem, arribar, amb trams de fort pendent, a la carretera de Begues que creuem directament.
Al poc de creuar la carretera arribem al traçat del mencionat “GR 92.3” que seguim a la dreta. Aquest sender ens porta fins el segon “100 cims” de la jornada, el Puig de la Mola (535 m), que assolim sense gaire esforç deixant el “GR” un centenar de metres.
Un cop tornats al traçat del “Sender Homologat” de seguida arribem a la cruïlla amb l’altre GR indicat, “GR 5”, que seguim cap a la dreta, direcció Nord, fins arribar al punt d’inici/final de la jornada a la població d’Olesa de Bonesvalls.    
Aquesta excursió és una bonica volta per l’Alt Penedès, que ens permet assolir dos “100 Cims” del llistat de la FEEC. 

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada