ACTIVITAT FETA EL DIA 11 D'OCTUBRE

GR 92 - CATALUNYA - 21a ETAPA
De Bruguers a Garraf, pujant a la Morella (100 Cims del catàleg de la FEEC)









Itinerari “lineal" d´aproximadament 3,5 hores de marxa efectiva.
Aquesta es la vint-i-unena etapa del GR 92, també conegut com Sender de la Mediterrània, que en el seu recorregut per Catalunya segueix tot el litoral en 31 etapes amb aproximadament 560 kilòmetres en total, des de Portbou fins Ulldecona.
Aquest tram comença a Bruguers, petit nucli urbà del terme municipal de Gavà, en concret als peus de l’ermita de la Mare de Déu de Bruguers, a tocar de la carretera “BV-2041”, de Gavà a Begues.
Iniciem la caminada pujant cap al Castell d’Eramprunyà, deixant les ruïnes a la dreta, per continuar per una ampla pista direcció Oest.
Una mica abans del Puig de les Agulles, la pista agafa direcció Sud-Oest i, a estones per pista forestal a estones per corriols perfectament senyalitzats, arribem al “100 Cims” de la jornada, la Morella (596 m), punt culminant de l’etapa d’avui.
La baixada del cim la fem cap al Sud, per anar a buscar la pista asfaltada que puja fins les instal·lacions d’antenes del repetidor del Rascler, deixant a la nostra esquerra les instal·lacions de l’antic abocador, ara dit Dipòsit Controlat del Garraf. Un cop a la pista la seguim de baixada, cap l’esquerra, i una mica més endavant la deixem per seguir un corriol que va més o menys paral·lel a la pista, però que ens permet passar per la entrada de tres dels nombrosos avencs de la zona, el dels Llambrics, el de l’Asensio i el de la Silvia. 
Després d’uns centenars de metres el corriol ens torna a la pista, per la que seguirem baixant fins arribar a la Pleta, antiga masia on actualment es troben les instal·lacions de les oficines e informació del Parc de Garraf.
Finalment, passat la zona de la Pleta, el traçat del GR segueix baixant per corriols i pistes, que després de diverses ziga-zagues ens deixa a l’entrada de la població del Garraf i podem arribar fàcilment a la seva estació de tren (R2), punt final d’aquest tram del GR 92. 

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada