ACTIVITAT FETA EL DIA 15 D'ABRIL

TORDERA-MONTBARBAT (100 CIMS)-TORDERA
Una volta pel Nord del Maresme 
  








Itinerari “circular" d’una mica més de 4 hores de marxa efectiva per fer els quasi 20 kilòmetres del recorregut.
Iniciem l’excursió a l’estació de tren (R1) de Tordera, on també acabarem, situada al Nord de la població, una mica allunyada. 
Sortim direcció Nord-oest, creuant el Polígon Industrial Can Verdalet, que trobem a tocar de la mateixa estació. Sortint del Polígon travessem la carretera GI-512, tot i que no es gaire transitada, cal parar atenció, i seguim direcció Nord pujant per una còmoda pista que transita pel mig d’alzines i pins.
El camí que seguim, que no te cap tipus de marcatge, pel que cal estar atent al track o seguir un bon mapa detallat, va agafant direcció Est, fins passar pel Turó d’en Grau i arribar a un altre carretera, la N-II, que en aquest cas sí que es una via força transitada i cal extremar les precaucions encara més. 
Un cop creuada la carretera agafem una nova pista forestal que ens porta fins la Urbanització Pantans de Montbarbat, que voltem, quasi sense entrar, per la seva part Oest seguint els carrers de Sant Miquel, de Nuria i finalment, ja per deixar les cases enrere, sortim pel carrer de Santa Marta, al final del qual trobem el baixant de la canalització d’aigües, corriol pel que pugem fins el dipòsit, on trobem la pista que, cap a l’esquerra, ens porta al “100 Cims” de la jornada, el Montbarbat (328 m). 
Deixem el cim per un costerut sender direcció Sud, que ens deixa en un altre ampla pista que ja seguirem, sempre de baixada, no molt pronunciada però amb un terra força relliscós (sauló), fins arribar a la Riera de Valldemaria, on, després d’uns pocs metres d’asfalt, arribem a una zona de conreus.
Finalment hem de creuar de nou la N-II, a l’altura del barri de Sant Pere, ja de Tordera, que travessem de Est a Oest i tot seguit tornem a estar a l’estació de tren de Tordera.

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada