ACTIVITAT FETA EL DIA 11 D'ABRIL

GR 2 - DE LA JONQUERA A SANT ADRIÀ DE BESÒS 
Etapa 12 - La Garriga-Montmeló









Travessa d’uns 220 kilòmetres, des de la Jonquera (Alt Empordà) fins a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès), que seguint el traçat del GR 2 recorre algunes de les raconades de més interès del quadrant nord-oriental de Catalunya. Indrets com la zona volcànica de la Garrotxa, les impressionants cingleres de Tavertet, la frondositat dels boscos de les Guilleries o la conca fluvial del Besòs. El sender també passa per algunes de les localitats més boniques del país: Besalú, Santa Pau, Rupit o Tavertet, un contrapunt cultural que complementa de manera perfecte l’evident interès excursionista i paisatgístic d’aquest gran recorregut.
Aquesta travessa està dividida en 13 etapes, que son les següents:
Etapa 1 - La Jonquera-Boadella d’Empordà
Etapa 2 - Boadella d’Empordà-Lladó
Etapa 3 - Lladó-Besalú
Etapa 4 - Besalú-Santa Pau
Etapa 5 - Santa Pau-Les Comelles
Etapa 6 - Les Comelles-Rupit
Etapa 7 - Rupit-Vilanova de Sau
Etapa 8 - Vilanova de Sau-Sant Julià de Vilatorta
Etapa 9 - Sant Julià de Vilatorta-Seva
Etapa 10 - Seva-Aiguafreda 
Etapa 11 - Aiguafreda-La Garriga
Etapa 12 - La Garriga-Montmeló
Etapa 13 - Montmeló-Sant Adrià de Besòs

Dotzena etapa del GR 2 entre l’estació de tren la de La Garriga (línia R3 de Rodalies) y la de Montmeló (Línia R2), en la que hem tingut una mica més de 3 hores de marxa efectiva per fer els més de 18,5 km del tram.
Iniciem la caminada a l’estació de tren de rodalies (R3) de La Garriga per anar a buscar les marques del GR 2 a la Plaça de les Nines, en el traçat de l’antiga carretera que travessa la població. 
Durant tota la jornada anirem seguint el curs del Riu Congost, que ja vàrem estar seguint en l’anterior etapa. Ja a la sortida de La Garriga, travessem el Riu del pont del Carrer del Bages, passant a transitar pel marge dret, que jo no deixarem fins arribar al punt on el Congost s’uneix amb el Riu Mogent, final de l’etapa “oficial” del GR 2, ja molt a prop d’on acabarem la nostra ruta.
Durant el camí, sempre amb el Riu a la nostra esquerra i, en una gran part del recorregut, amb naus industrials a la nostra dreta, passem, fins arribar a Montmeló, per Llerona, Corro d’Avall (nucli de població del municipi de Les Franqueses del Vallès), Canovelles i Granollers.
Entrem al terme municipal de Montmeló pel Nord, no gaire lluny del Circuit de Catalunya, que ens queda, lleugerament apartat, a la dreta. Un cop deixat el Circuit enrere, travessem per sota de l’Autopista AP-7 i, també per sota, creuem les vies del traçat del tren d’Alta Velocitat i les del tren convencional, que en aquest tram van paral·leles, arribant al pont pel que la carretera BV-5156 travessa el Riu Besós, just en el seu naixement, com conseqüència de la unió del Rio Congost, que hem estat seguint, amb el Riu Mogent. 
Abans de creuar el pont, deixem el GR 2, fa farem l’última etapa fins el mar a Sant Adrià de Besòs un altre dia, i seguim uns pocs metres el marge dret del recent nascut Riu Besòs fins arribar al Carrer Telègraf, que més endavant passa a dir-se Navarra, i seguint-lo ens porta directes a l’estació de tren de Montmeló, punt on acabem la jornada i on podem agafar un tren de Rodalies R2 fins a Barcelona.

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)
    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada