ACTIVITAT FETA EL DIA 03 DE GENER

PUJADA AL CASTELLOT, 100 CIMS DEL LLISTAT DE LA FEEC
Seguint parcialment el PR-C 154.1









Itinerari “circular" d’una mica més d’una hora de marxa efectiva.
Iniciem l’excursió a la zona d’aparcament que trobem junt al pont de la Riera de Marmellar a les Cases Noves de la Riera, nucli de població del municipi de Castellví de la Marca.
Comencem seguint el traçat del PR-C 154.1 que inicialment va planejant fins travessar el curs, normalment sec, de la Riera. 
Un cop passada aquesta riera, el camí comença la pujada cap al cim, tot i que de forma còmoda i suau, per una amplia pista que inicialment va voltant la muntanya per la cara Nord i ja no deixarem fins arribar al “100 Cims” de la jornada, el Castellot (465 m).
Al cim trobem les restes de l’antic Castell, del segle XI, del que encara es manté en peus una torre, a la que es pot pujar per l’interior mitjancen una escala de “gat”, també es podem veure unes magnifiques arcades d’antigues finestres o balconades.
Comencem la baixada desfent uns pocs metres del camí, fins trobar a l’esquerra un corriol, que segueix sent traçat del PR-C 154.1, tot i que abans trobem un altre petit camí que ens permet arribar a una zona d’escala amb una gran cova, Cova del Castellot.
Si la pujada es fa de forma còmoda i fàcil, la baixada, fins a trobar la pista que ens permet arribar a les ruïnes de l’Ermita de Sant Sadurní, es fa directament per una torrentera resultant una tram força incòmode i en alguns punts fins i tot una mica perillós, cal extremar les precaucions.
Arribats a l’esmentada pista, senyalitzada com PR-C 154.2 (PR no homologat per la FEEC) podem anar uns pocs metres direcció Sud per veure les restes de l’Ermita, i tornar després direcció Nord per en una mica més d’un kilòmetre arribar al punt de sortida.

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada