ACTIVITAT FETA EL DIA 03 DE GENER

PUJADA AL PUIG DE LA COVA I AL PUIG DE LA TALAIA DE MONTMELL 
Dos 100 cims del llistat de la FEEC, des de la Juncosa de Montmell
  









Itinerari “circular" de més de tres hores i mitja de marxa efectiva.
Deixem el cotxe a la zona d’aparcament que trobem a l’entrada del poble, davant de l’edifici del “Centre Cívic” de la Juncosa de Montmell.
Iniciem la caminada travessant el nucli urbà, direcció Nord-est, pel carrer Major, arribant a la zona esportiva i seguint uns centenars de metres per la carretera que porta al Coll d’Arca.
Deixem la carretera per un corriol que trobem a la dreta, que ens porta a creuar el Torrent de Mas Campanera i tot seguit començar a pujar, inicialment de forma no gaire còmoda per una torrentera, per una mica més endavant agafar una pista que segueix pujant, però de forma molt més suau, i que ja ens porta fins el primer “100 Cims” de la jornada, el Puig de la Cova (671 m).
Un cop assolit el cim, desfem el camí pujat fins trobar un trencall a la dreta que ens suau pujar/baixar en condueix al Coll d’Arca, on creuem la carretera per desprès d’uns primers metres més o menys plans, començar la forta pujada fins al Puig de la Talaia (861 m), segon “100 Cims” del dia. 
Desprès de fer el cim, el camí, que una mica abans a començat a estar marcat com sender local (marques verd-i-blanques), segueix cap a la Creu del Cap de la Serra, a tocar de les restes de l’antic Castell del Montmell. En aquest punt la ruta comença una forta davallada per corriols i torrenteres, que fa que no sigui una baixada especialment agradable, cal anar amb compte en alguns trams.
Aquesta baixada, que passa a tocar de l’antiga Ermita de Sant Miquel, ens porta a una pista, a prop de l’Església Nova de Sant Miquel, que segueix de baixada fins que la deixem per la dreta, per continuar baixant fins la carretera de la Juncosa, a tocar de la zona esportiva per la que ja hem passat al principi de la jornada.  
Ara nomes queda tornar al cotxe, travessant de nou la població.

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada