ACTIVITAT FETA EL DIA 20 DE NOVIEMBRE

UNA VOLTA PER OLÈRDOLA, PUJANT AL PUIG DE L'ÀLIGA I A LA PENYA DEL PAPIOL
Dos “100 cims” del llistat de la FEEC 









Itinerari “circular" d’unes 4,5 hores de marxa efectiva.
Iniciem l’excursió a nucli urbà de Sant Miquel d’Olèrdola, deixant el cotxe al aparcament que es troba davant de l’ajuntament. Primer seguim durant uns centenars de metres l’antiga carreta de Vilafranca del Penedès a Vilanova i la Geltrú, fins trobar les indicacions blanc-i-vermelles del GR 92.3, sender que seguim fins arribar al primer “100 cims” de la jornada, el Puig de l’Àliga (465 m), abans hem passat pel Conjunt Monumental del Castell d’Olèrdola.
Un cop “fet el cim”, deixem el traçat del GR davallant a l’esquerra cap a la població de Canyelles, de la que se surt direcció Nord, seguint un parell de kilòmetres la carretera. Després de creuar el Torrent de les Jonqueres, deixem la carretera cap a la dreta, per començar a pujar cap al segon “100 cims” de la jornada, primer de forma suau, fins passar pel conjunt de masies de Viladellops i arribar a la part posterior de l’urbanització der Can Trabal, i després pujar de forma més significativa fins tornar a trobar el sender GR 92.3, que ara seguirem cap a l’esquerra 
Ràpidament el traçat del sender arriba a la Penya del Papiol (380 m), segon 100 cims del dia, des d’aquí comencem a baixar, per darrera d’una gran pedrera, cap a Sant Miquel d’Olèrdola. En alguns punt la baixada es força empinada i relliscosa, especialment avui que ens a plogut una mica, i en un parell de kilòmetres ens torna a la carretera del principi. Desfent el camí inicial arribem de seguida a l’aparcament de sortida, on acabem la caminada d’aquest matí. 

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada