ACTIVITAT FETA EL DIA 21 D'AGOST

CAMÍ DEL NORD O DEL CANIGÓ (GR 83-Catalunya)
ETAPA 1 - De Mataró a Collsacreu, pujant a Turó d’Onofre Arnau (100 cims FEEC)











L’itinerari d’aquesta primera etapa es “lineal" d’aproximadament 4 hores de marxa efectiva.
Iniciem l’etapa a l’estació de Rodalies (R1) de Mataró, on hem arribat des de Barcelona, i comencem, després de creuar per un pas subterrani, seguint el camí paral·lel al traçat de les vies per la banda de mar, fins a trobar l’inici “oficial” del GR 83, a la platja del Callao.
El sender s’allunya de la platja de forma immediata, portant-nos a passar per sota de les vies del tren i de la carreta N-II, pujant per la dreta de la Riera de Sant Simó i creuant-la una mica més endavant, pel Camí de les Cinc Sènies fins arribar al Torrent Forcal, a peus del Turó d’Onofre Arnau, al que pujarem (100 Cims FEEC) deixant momentàniament el traçat del GR.
Un cop assolit el cim, desfem la pujada, no gaire forta, i tornem al Sender, que ara agafa un direcció Nord-oest, passant per les ermites de Sant Miquel de Mata primer i després  per la de Sant Martí de Mata.
A continuació la ruta fa un canvi de direcció, ara cap al Nord-est, i entra al Parc del Montnegre i el Corredor i passem, quasi fins el final, per amples pistes forestals, en alguns llocs molt relliscosa ja que el terra es en molts cops d’“arenisca” molt desfeta.
Un cop superat el Coll del Pi Buac, després de passar per la Creu de Rupit, trobem un tram de forta baixada, on cal extremar la precaució per l’esmentat tema de les relliscades.
Finalment el traçat del GR 83, força ben senyalitzat pràcticament durant quasi tot el recorregut, gira clarament cap a l’Est i en un parell de kilòmetre amb suaus “tobogans” arriba a la carretera C-61, la que porta d’Arenys de Mar a Sant Celoni, a la alçada de l’entrada a la Urbanització de Collsacreu, on acabarem aquesta primera etapa.
Just al punt on s’arriba a la carretera, es troba la parada del Bus que fa el trajecte entre Sant Celoni i Arenys de Mar, tot i que cal tenir en compte que aquest autobús nomes funciona els mesos de Juliol i Agost. Nosaltres l’hem pogut agafar fins l’estació d’Arenys de Mar i allà tren (R1) cap a Barcelona. 

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada