ACTIVITAT FETA EL DIA 16 D'AGOST

PUIGLLANÇADA I LA TOSA DES DEL COLL DE PAL
Pujada a dos “100 cims” del llistat de la FEEC 








Itinerari de doble “d’anada i tornada" d’unes 3,5 hores de marxa efectiva.
Iniciem l’excursió al mateix Coll de Pal (2106 m) per sobre de la població de Bagà. Primer comencem a pujar, direcció Est, cap al cim del Puigllançada (2409 m), sense una traça gaire marcada, tot i que les marques grogues de “Itinerannia” que trobem ens permeten arribar fàcilment al cim en una mica més de mitja hora de pujada continuada. Un cop assolit el cim desfem el camí pujat tornant al Coll de Pal.
Ara, per arribar al segon “100 Cims” de la jornada, comencem a pujar inicialment direcció Oest, per canviar després a una clara direcció Nord-Oest. En aquesta pujada podem anar seguint les marques blanques/vermelles del “GR 150.1”, que després d’una mica més d’una hora i d’haver passat pel cim del Cap del Serrat Gran (2492 m) i baixat a la Collada de Comabella (2347 m), ens porten fins el cim de La Tosa (2536 m), també conegut com Tosa d’Alp. 
A toca del cim es troba el refugi Niu d’Aliga, on podem parar, si convé, per recuperar una mica les forces gastades en la pujada.  
Iniciem la tornada cap al Coll de Pal desfent el camí seguit per pujar, tot i que arribant a la Collada de Comabella, a la vista de la carretera del Coll de Pal al fons de la vall, decidim baixar directament cap a ella, girant a l’esquerra per travessar els Rasos de Comabella i guanyar la carretera després de salvar els 250 metres de baixada amb rapidesa i arribant tot seguit al punt d’inici de la caminada. 

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada