ACTIVITAT FETA EL DIA 11 DE DESEMBRE

UNA VOLTA PER LA GARROTXA
Pujant al volcà del Croscat (100 cims FEEC) y al de Sta. Margarida









Itinerari “circular" d’unes 3 hores de marxa efectiva.
Iniciem l’excursió a l’aparcament del Restaurant Sta. Margarita, a tocar de la carretera GI-524 (d’Olot a Banyoles)
En primer lloc sortim direcció nord, seguint les indicacions per pujar al volcà del Croscat, on arribem, després pujar uns 170 metres, inicialment amb suau desnivell i més endavant amb una pujada una mica més forta. Un cop assolit el cim del volcà del Croscat (789 m), cim inclòs en el llistat del “100 Cims” de la FEEC, iniciem la baixada per la vesant contraria, girant deguidament cap a la dreta per, voltant el vocà, arribar de nou al punt de sortida.
Ara seguim direcció Sud les indicacions per arribar al segons volcà de la jornada, el de Santa Margarida. Seguim un fàcil camí, perfectament senyalitzat, que ens porta al cim del volva (700 m), en aquest cas no inclòs al llistat de la FEEC. A continuació voltem cap a l’esquerra fins trobar el sender que ens permet baixar al fons del crater on s’hi troba l’ermita de Santa Margarida que dona nom al volcà.
Deixem el volcà direcció Sud, per anar a buscar el traçat dels GR 2 i 83, que seguirem durant uns pocs kilòmetres direcció Oest, passant per l’ermita de Sant Miquel de Sacot i, voltant la Fageda d’en Jordà pel Est, per les instal·lacions de la Fageda, fabrica de iogurts i altres lactis.
Després, deixem el traçat dels GR, seguint direcció Nord-oest i voltant cap a la dreta, per tornar al punt d’inici de l’agradable jornada matutina.

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada