ACTIVITAT FETA EL DIA 09 DE GENER

RUTA DEL TER – 4a JORNADA
Sant Quirze de Besora-Manlleu










La Ruta del Ter és una travessa, proposada pel Consorci del Ter, que segueix, més o menys, el recorregut del riu Ter.
El Ter neix a Ulldeter, a uns 2.400 metres d'altitud, al peu d'un antic circ glacial delimitat per cims relativament propers als 3.000 metres, com el Bastiments, el Gra de Fajol o el Pic de la Dona entre altres. Transcorre per les comarques del Ripollès, Osona, Selva, Gironès i Baix Empordà, fins a desembocar a la mar Mediterrània a prop de l'Estartit, després de recorre uns 208 km.
El recorregut a peu de la Ruta del Ter es de més de 200 km, que hem plantejat fer en 10 jornades, repartides setmanalment, incloent-hi alguns trams “extres” per facilitar l’accés a algunes de les etapes.
Aquesta quarta jornada, que ens porta de Sant Quirze de Besora a Manlleu, té un recorregut d’aproximadament 27 km, que hem fet en una mica menys de 6 hores de marxa efectiva.
Iniciem l’excursió a l’estació de tren de Sant Quirze de Besora, on vàrem finalitzar la etapa anterior.
Primer es travessa el poble, seguint el traçat de la via del tren, passant després per la zona esportiva per deixar la població i continuar seguint els meandres del Ter, que deixem més endavant a l’alçada de les Planes del Collell.
Seguint la Ruta anem passant, entre altres llocs ressenyables, per Borgonyà, Torelló i la colònia de la Colomina, abans de travessar el Riu per l’Illa del Sorral i continuar, resseguint el meandre de Gallifa, cap al nostre destí a Manlleu, tot i que abans es passa, seguint un petit tram de carretera, per l’església de la Mare de Deu de la Gleva.
L’última part del recorregut transita per la vora del Ter i una mica abans de Manlleu passa per la Colònia Rossinyol. El final de la jornada el tenim a l’estació de tren, que trobem, després de deixar el traçat pur de la Ruta de Ter cap a la dreta, tot just abans d’arribar pròpiament a la població.  
Aquesta etapa es fàcil de seguir, les marques específiques de la Ruta del Ter estan clares i ben col·locades, i a més a més en gran part de recorregut el traçat coincideix amb el del GR-210, amb les homologades indicacions de ruta blanques/vermelles.


Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada