ACTIVITAT FETA EL DIA 10 D'OCTUBRE

DE BARCELONA A SANT CUGAT
Pel "PR-C 38", des de parada M-L3 “Penitents” a estació FGC









Itinerari “lineal" d´aproximadament 3,5 hores de marxa efectiva.
Comencem el tram a la parada de metro de “Penitents” a Barcelona, seguint ja des de un bon principi les marques blanques i grogues que identifiquen els “PR-C”.
Aquest recorregut comença d’entrada pujant, inicialment pel carrer d’Anna Piferre, i ja no deixem de pujar fins arribar a la carretera del Tibidabo (BV-14189), després d’haver passat a tocar del Turo de Collserola, pel barri de Vallparc, a prop de la Font de Bacalla (deixem el camí d’accés a la dreta) i per davant de Can Borni.
Un cop assolit el punt més alt de la travessa, 441 m, just abans d’arribar a l’esmentada carretera del Tibidabo, seguim uns pocs metres la carretera cap al Nord i la deixem per l’esquerra després de passar l’encreuament amb la carretera de Sant Cugat. Primer anem per un corriol per a continuació agafar l’ampla pista que porta fins la carretera de Cerdanyola, pista que deixarem després d’uns 500 metres per baixar a l’esquerra.
Aquesta nova baixada ens porta fins a Sant Medir, compartint un tros del tram amb el “GR 6” (Barcelona-Montserrat). Passat l’ermita, el nostre “PR-C” i el “GR” es separant, nosaltres cap a l’esquerra, per creuar la Riera de Sant Medir, i més tard tornar-la a creuar, per un petit “pontet” d’obra que sembla més un aqüeducte que un pas per caminants. Més endavant la nostra travessa i el citat “GR” tornen a compartir recorregut, ara fins arribar a la masia/restaurant de Can Borrel, on es separant definitivament.
Nosaltres enfilem cap a l’Oest, apuntant directament a San Cugat, on arribarem, després de passar per les fonts de l’Ermetà i la de Sant Vicenç i de travessar quatre torrents, avui secs, pel carrer de Llaceres, carrer que seguim per, després de girar a la dreta, anar a petar al Monestir de Sant Cugat, final del recorregut del “PR-C 38”.
Deixem la plaça del Monestir pel carrer Santiago Rusiñol, per anar a buscar l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat, punt final de la travessa.

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada