ACTIVITAT FETA EL DIA 03 D'OCTUBRE

GR 92 - CATALUNYA - 28a ETAPA
De l’Hospitalet del Infant a l’Ametlla de Mar
 








Itinerari “lineal" d´aproximadament 6 hores de marxa efectiva.
Aquesta es la vint-i-vuitena etapa del GR 92, també conegut com Sender de la Mediterrània, que en el seu recorregut per Catalunya segueix tot el litoral en 31 etapes amb aproximadament 560 kilòmetres en total, des de Portbou fins Ulldecona.
Aquest tram surt de l'Hospitalet de l'Infant, aviat guanya alçada, amb un espectacular itinerari per la muntanya que tanca la platja del Torn, cim recollit en el llistat dels “100 Cims” de la FEEC.
Iniciem l’excursió al port de la població, per a continuació resseguir el passeig de la Platja del Arenal fins arribar a la Punta de la Cala Bea, on el traçat deixa la primera línia de costa per, passat la via del tren, començar a pujar per anar a buscar el cim del Torn (153 m).
Després de fer el cim el recorregut baixa quasi a nivell de mar, però, per poder salvar les instal·lacions de la Central Nuclear de Vandellòs, no transita per la primera línia de mar fins arribar a la platja de l’Almadrava.
Des de aquí seguirem sense deixar la costa fins arribar al final de la caminada, passant, entre altres llocs d’interès, per Calafat i la Cala Llobeta, per després arribar al Port, Cala i Castell de Sant Jordi. Durant tot el camí anem trobant innumerables platges que conformen un conjunt d’espectaculars paisatges.
Entrem a l’Ametlla de Mar per la Platja de Pixavaques i la Cala de l’Alguer, per acabar a la alçada del Port.

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada