ACTIVITAT FETA EL DIA 26 D'AGOST

ESPAIS NATURALS DEL DELTA DEL LLOBREGAT

Itinerari 3









Els Espais Naturals del Delta del Llobregat són una xarxa d'espais protegits situat a la zona geogràfica del delta del Llobregat que pertanyen als municipis del Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà i Sant Boi de Llobregat.

Els espais naturals acullen una gran diversitat biològica. Estan situats al costat de camps de conreu, envoltats d'algunes de les infraestructures més importants del país i molt a prop de les principals ciutats metropolitanes.

Contenen diferents ambients naturals: la part final del riu Llobregat, llacunes i aiguamolls, pinedes litorals sobre dunes i platges verges amb vegetació de rereduna, gairebé úniques a Catalunya.

Són uns espais molt importants per a la fauna, en especial per a les aus aquàtiques, pel fet de trobar-se enmig de la ruta migratòria dels ocells del nord d'Europa cap a l'Àfrica.

L'itinerari 3 segueix el camí de la Bunyola, fins el mirador, per continuar cap als edificis de Carrabiners i Semàfor.

 

DADES BÀSIQUES DE LA CAMINADA:

- Data de realització: 26/08/2021

- Track: Gravat amb GPS d’i-Phone directament a Wikiloc i “netejat” amb BaseCamp sobre mapes OTM (OpenTopoMap de Garmin)

- Recorregut: Del Prat de Llobregat a la platja i tornar

- Tipus de traçat: D’anada i tornada

- Inici i final de la Jornada: Estació “Les Moreres” del metro (Prat de Llobregat)

- Desplaçament des de/a Barcelona: TMB, Metro, línia L9-Sud

- DADES SEGONS “ibp index”: (Què és l’índex "ibp"?)

# Grau de dificultat: 27

Cal tenir en compte que la duresa o l’esforç d’una ruta serà igual a:

ibp + Estat de forma física + Ritme de carrera + Condicions climatològiques

# Distancia total: 10,32 km

# Desnivell de pujada: 16,25 m 

# Desnivell de baixada: 10,05 m 

# Altura màxima: 11,27 m

# Altura mínima: 0 m

# Temps efectiu de marxa: 2h 18min (cronometrat) 

# Velocitat mitja: 4,6 km/h 

# Veure anàlisi "IBP" complet

- COMENTARIS A DESTACAR:

# Caminada feta amb els meus nets, es tracta d’una excursió matinal, sense cap dificultat, que nosaltres hem seguit des de l’estació de metro “Les Moreres” de la línia L9-Sud, línia que presenta l’al·licient per la canalla de circular amb trens sense conductor, el que permet gaudir d’una perspectiva diferent dels túnels del metro.

# L’Itinerari 3 dels Espais Naturals, al que arribem seguint el Canal de la Dreta del Llobregat i passant pel Mirador del Avions (on els avions que aterrant passen a molt poca altura), permet arribar al Mirador de la Bunyola, l’antiga Caserna de Carrabiners i finalment al Mirador del Semàfor

# La tornada cap al Prat de Llobregat la fem per mateix camí que hem seguit inicialment, tot i que en algun tram es pot seguir el Canal de la Dreta del Llobregat per l’altra banda, aprofitant els diferents ponts que el travessen 


Track a WIKILOC 

Per més informació, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com) 

    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada