ACTIVITAT FETA EL DIA 23 DE DESEMBRE

GR 92.5 - ETAPA 4 
De Pontons al Castell de Queralt 








Itinerari “lineal" d’aproximadament 18,5 km, que hem fet en una mica més de quatre hores i quart de marxa efectiva. Excursió feta el dia 23/12/2019.
Iniciem la caminada a la zona d’aparcament de Pontons, on hem deixat un dels el cotxes, ja que per fer aquesta etapa no hi ha possibilitat còmoda d’anar amb transport públic.
Comencem a caminar travessant la població en direcció Nord seguint el track que hi ha a la web de la FEEC. De bon inici trobem un pal indicador amb la senyalització del camí, que tot just al sortir del poble comença una forta pujada fins arribar al cementiri, a tocar de l’Església de Santa Magdalena.
Seguim el Sender, no gaire senyalitzat, però amb algun “pal” de tant en tant, sempre en pujada, tot i que per còmoda pista, fins arribar a una estreta carretera o pista asfaltada que seguim fins l’alçada del mas “La Pollina”, on trobem un darrer pal indicador que ens fa deixar la carretera, per la que el track de la FEEC encara segueix uns centenars de metres. 
En aquest punt (WP1) on la indicació sobre el terreny i el track “homologat” tenen una clara divergència, mirem la possibilitat de seguir les indicacions del pal senyalitzador, però al no trobar continuïtat en les senyals, ni camí, ni corriol mínimament fressat, decidim seguir el track que portàvem, resultant un camí perfectament practicable, però sense cap tipus de senyalització, ni vertical ni marques blanc-i-vermelles, però el camí, tret d’un punt on cal deixar la pista per agafar un corriol a la dreta (WP2), no presenta gaires desviacions conflictives.
Aquest track no senyalitzat, que ens fa pensar que potser no es l’actual traçat del GR 92.5, ens porta a passar per un “100 Cms” (Puig Castellar), i seguint una direcció Nord i Nord-oest, es condueix, després de creuar per dos cops el GR 172, fins l’Ermita de Sant Jaume de Queralt, a tocar del Castell punt final del Sender, tot i que actualment uns obres de restauració de les ruïnes del malmès Castell de Queralt barren el pas i no es poden fer els darrers metres per arribar a dalt.
Un segon cotxe ens recull en l’esmentada Ermita, a la que es pot arribar, sense problemes, per una pista que surt passat el kilòmetre 7,5 de la carretera a B-220, que ve de Santa Coloma de Queralt.

Per més informació, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)
      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada