ACTIVITAT FETA EL DIA 09 DE DESEMBRE

GR 92.5 - ETAPA 2 
De L’Arboç a Castellet, Can Morgades del Grau i La Múnia 








Itinerari “lineal" d’aproximadament 21,5 km, que hem fet en una mica més de tres hores i tres quarts de marxa efectiva.
Iniciem la caminada a l’estació de tren de l’Arboç, línia R4 de Rodalies, per anar a buscar el traçat del GR 92 seguint la carretera C-434 direcció Castellet. Trobem el GR a la cruïlla d’aquesta carretera amb la BV-2116, procedent de La Gornal, ja a tocar de Castellet, on comença la segona etapa que seguirem avui.
La senyalització d’aquesta segona etapa del GR 92.5, es fàcilment millorable, i especialment en la primera part cal anar amb compte ja que encara es troben senyals de l’antic traçat del GR 92, que en l’actualitat poden arribar a ser força enganyoses. Una bona ajuda es anar seguint la senyalització vertical que indica el camí cap al Castell de Penyafort, que durant molta estona, fins ben passat Torrelletes, es coincident amb el traçat del GR 92.5.
Sortim del petit nucli urbà de Castellet direcció Nord-est, després de voltar el Castell, arribant després d’un parell de kilòmetre a Torrelletes, un altre petit nucli de població que travessem de Sud-oest a Nord-est. Més endavant, arribem a La Ràpita, població que deixem a la dreta, transitant bàsicament per camins agrícoles i vorejant en tot moment conreus, masos i cellers.  
Després d’haver travessat la carretera N-340 i l’autopista AP-7, pels ponts de la carretera BV-2176, seguim per còmodes camins agrícoles que ens porten fins la població de la Múnia on acabarem la ruta, tot i que primer haurem d’arribar a Can Morgades del Grau, punt final d’aquesta segona etapa de la variant ”.5” per seguidament tornar a la Múnia on podrem agafar l’autobús cap a Vilafranca del Penedès i des d’allà tren de tornada a Barcelona, també de la línia R4.

Per més informació, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)
     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada