ACTIVITAT FETA EL DIA 10 DE MARÇ

RUTA DEL TER – 6a JORNADA
Presa del Pantà de Sau-El Pasteral









La Ruta del Ter és una travessa, proposada pel Consorci del Ter, que segueix, més o menys, el recorregut del riu Ter.
El Ter neix a Ulldeter, a uns 2.400 metres d'altitud, al peu d'un antic circ glacial delimitat per cims relativament propers als 3.000 metres, com el Bastiments, el Gra de Fajol o el Pic de la Dona entre altres. Transcorre per les comarques del Ripollès, Osona, Selva, Gironès i Baix Empordà, fins a desembocar a la mar Mediterrània a prop de l'Estartit, després de recorre uns 208 km.
El recorregut a peu de la Ruta del Ter es de més de 200 km, que hem plantejat fer en 10 jornades, repartides setmanalment, incloent-hi alguns trams “extres” per facilitar l’accés a algunes de les etapes.
Aquesta sisena jornada, que ens porta de la presa de Sau al Pasteral (nucli de població del municipi de la Cellera de Ter), té un recorregut d’aproximadament 29 km, que hem fet en una mica menys de sis hores i mitja de marxa efectiva.
Iniciem l’excursió a l’aparcament de cotxes situat a tocar de la presa del pantà de Sau, on vàrem finalitzar la etapa anterior. La logística de viatge d’aquesta etapa no es fàcil, hem tingut que anar amb tren (R3) fins a Vic i allà agafar un taxi fins la presa, no hi ha possibilitat en transport públic i anar amb dos cotxes, per la complexitat del enllaç inici/final, tampoc es gaire pràctic.
Aquesta etapa té dos parts clarament diferenciades, la primera per una còmoda pista que, començant a la mateixa presa de Sau, voreja inicialment el Riu Ter i després segueix vorejant el pantà de Susqueda fins arribar a l’impressionant presa d’aquest segon gran embasament del Riu; la segona part de l’etapa, passada aquesta segona presa, es fa totalment per pista asfalta i carretera local.
Es una etapa sense cap dificultat, més enllà de la distancia a recórrer (quasi 30 km), i sense desnivells significatius, però que es fa una mica monòtona, l’únic al·licient que té la primera part es anar resseguint el pantà, que malauradament hem trobat amb un nivell d’aigua força baix, i la segona, 100% asfalt, anar baixant per la vall fins arribar al petit pantà del Pasteral, aquest amb força aigua, del que trobem la presa ja molt a prop del final de la jornada.
Curiosament, al fer aquesta darrera etapa “muntanyosa”, per les Guilleries/Collsacabra, abans de començar la plana que ja ens portarà fins el Mar, no hem passat per cap nucli de població fins arribar al final, al Pasteral, on a la parada del bus hem agafat el TEISA que ens dur directament a Barcelona.
Aquesta sisena etapa, en el traçat “original” del Consorci del Ter, s’estira fins arribar a Anglès, uns 4 kilòmetres més, però donat que la mateixa línia de bus que podíem agafar en aquesta població, també passa per on hem acabat, el Pasteral, hem preferit escurçar-la una mica, especialment tenint en compte que la següent no es massa llarga.

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada