ACTIVITAT FETA EL DIA 15 DE FEBRER

TRAVESSA PER LA SERRALADA DE MARINA
De  Montmeló a Montgat, pujant a dos “100 Cims”

  







Itinerari “lineal" de quasi 5 hores de marxa efectiva.
La travessa comença a l’estació del Rodalies, línia R2, de Montmeló i acaba a la de Montgat, en aquest cas Rodalies R1, després d’haver pujat a dos “100 Cims” de la FEEC.
Inicialment la ruta, que no segueix cap “sender homologat”, va cap al Nord-est a buscar la carretera BV-5003 per travessar el riu Besos, una mica després del seu naixement, fruit de la unió dels rius Congost i Mogent. Un cop al altre banda del Riu, i després de fer un petit gir, primer cap a l’Oest i seguidament cap al Nord, el camí comença a pujar, inicialment de forma significativa, fins arribar al Castell de Sant Miquel, actualment en ruïnes.
Més endavant, un cop es baixa del Castell, la ruta torna a agafar una tendència de suau pujada fins arribar al Turó d’en Galzeran (485 m), primer “100 Cims” de la jornada. Després d’assolir el sostre del dia, es comença a baixar de forma continuada fins pràcticament arribar a nivell de mar, a l’alçada del Camí Ral a Montgat, antiga carretera N-II, després d’haver vorejat la urbanització de “Can Corullada” (terme municipal d’Alella) i d’haver travessat la de “Residencial Camí d’Alella” (a Tiana).
Finalment, seguim l’antiga carretera direcció Barcelona per, després d’aproximadament mig kilòmetre, agafar un petit trencall a l’esquerra que ens puja al Turó de Montgat (40 m), segon “100 Cims” de la travessa, en el que trobem un bonic mirador que ens permet gaudir d’una bona part de la costa de Montgat, com les platges de la Morera i de Sant Joan. Un cop assolit el “cim”, tornem a la carretera per continuar fins l’estació del tren que es troba ja molt a prop.

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada