ACTIVITAT FETA EL DIA 14 DE NOVEMBRE

RUTA DEL TER – 2a JORNADA
Camprodon-Ripoll

  








La Ruta del Ter és una travessa, proposada pel Consorci del Ter, que segueix, més o menys, el recorregut del riu Ter.
El Ter neix a Ulldeter, a uns 2.400 metres d'altitud, al peu d'un antic circ glacial delimitat per cims relativament propers als 3.000 metres, com el Bastiments, el Gra de Fajol o el Pic de la Dona entre altres. Transcorre per les comarques del Ripollès, Osona, Selva, Gironès i Baix Empordà, fins a desembocar a la mar Mediterrània a prop de l'Estartit, després de recorre uns 208 km.
El recorregut a peu de la Ruta del Ter es de més de 200 km, que hem plantejat fer en 10 jornades, repartides setmanalment, incloent-hi alguns trams “extres” per facilitar l’accés a algunes de les etapes.
Aquesta segona jornada, que ens porta de Camprodon a Ripoll, té un recorregut d’aproximadament 27,5 km que hem fet en una mica menys de 6 hores de marxa efectiva, ja que es una traçat còmode i fàcil de seguir, tot i que una mica avorrit ja que transcorre majoritàriament per pistes cimentades no gaire lluny del riu, però que tampoc ofereixen bones perspectives o panoràmiques.
Iniciem l’excursió a la parada d’autobusos de Camprodon, on vàrem finalitzar la primera etapa, passant pel Parc Mare de la Font, deixant la població seguint la carretera que ve de Ripoll (C-38), carretera de abandonem per l’esquerra uns metres més endavant.
Desprès d’un tram d’aproximadament 1,5 kilòmetres, passada la Resclosa de Can Beia, trobem el Canal del Mariner, que anirem seguint, a vegades veient-lo, uns altres cops no perquè va soterrat, fins arribar a Sant Pau de Segúries.
Arribem aquets poble per l’Est, travessant-lo cap al Sud i deixant-lo pel barri de la Font del Tell, per continuar direcció Sant Joan de les Abadesses, primer pel marge esquerra del riu, tot i que a una certa distancia, i més endavant, desprès de creuar pel Pont del Perella, pel marge dret.
Un cop arribats a Sant Joan de les Abadesses, poble que deixem a l’esquerra, la Ruta segueix, fins arribar a Ripoll, la Via Verda del Ferro i del Carbó, antic traçat del tren que unia ambdós poblacions.
Aquest bonic camí ens condueix pràcticament fins el final de la etapa d’avui, l’estació de tren, línia R3, de Ripoll.

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada