ACTIVITAT FETA EL DIA 15 D'OCTUBRE

GR 177.2 + GR 177.1, de Sant Joan d’Oló a Els Rojans i Calders 
Variants de la Ruta circular del Moianès 








El GR 177, Ruta Circular del Moianès, es una travessa circular d’uns 110 kilòmetres, amb inici a Moià, i que voltant gran part de la Comarca del Moianès torna a Moià, després d’arribar a Sant Quirze de Safaja i L’Estany.
Sender circular que transcorre per zones poblades de fagedes i pinedes on el caminant respira aromes silvestres i es sent acompanyat per la fressa de l'aigua de petits torrents al llarg del camí. El GR també passa per les poblacions de Calders, Granera, Castellterçol i Castellcir.
Aquesta travessa està dividida en 6 etapes, que son les següents:
Etapa 1 - Moià-Calders
Etapa 2 - Calders-Granera
Etapa 3 - Granera-Castellterçol
Etapa 4 - Castellterçol-Castellcir
Etapa 5 - Castellcir-L’Estany
Etapa 6 - L’Estany-Moià
Que es complementen amb 3 variants:
GR 177.1 - Els Rojans-Calders
GR 177.2 - Els Rojans-Sant Joan d’Oló
GR 177.3 - Castellcir-Castellterçol

L’itinerari d’aquestes dos variants del GR es “lineal”, d’aproximadament 13,5 km, amb un desnivell positiu d’uns 318 metres, que hem fet en unes tres hores de marxa efectiva. Excursió feta el dia 15/10/2019.
Per fer aquestes dues variants (que hem fet juntes), hem utilitzat dos cotxes, deixant un al final del recorregut, Calders, i anant amb l’altre al principi, Sant Joan d’Oló.
Iniciem la caminada sortint de Sant Joan d’Oló, petit nucli rural del municipi de Santa Maria d’Oló, en direcció Nord-est per la pista asfaltada que ens portaria a Santa Maria d’Oló, deixant-la després d’uns centenars de metres cap a la dreta.
El camí ens porta de seguida a Els Rojans (WP), antic mas documentat des de mitjans del S.X, on acaba, o comença, la variant “.2” del GR 177. En aquest mateix indret comença la variant “.1” i també s’uneix per l’esquerra el traçat bàsic del GR 177, seguint junts, GR i variant, durant uns pocs centenars de metres, per separar-se seguint el GR a l’esquerra i la “nostra” variant cap a la dreta. 
Les dues variants que fem avui, presenten una senyalització força bona, tant amb les típiques marques blanc-i-vermelles com amb molts postes indicadors, cosa que permet arribar al final de la travessa a Calders sense cap dificultat.

Per més informació, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)
     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada