ACTIVITAT PROGRAMADA PEL DIA 14 DE DESEMBRE

DE CAMPDEVÀNOL A RIBES DE FRESER
Per Campelles 









Itinerari “lineal" de aproximadament 4:30/5 hores de marxa efectiva.
Iniciarem l’excursió a l’estació de tren de Campdevànol, per anar a buscar, en principi, el traçat del GR 3, que seguirem, amb petits canvis, fins el coll de Grats.
La ruta ens portarà a travessar pinedes, rouredes i fagedes seguint en bona part estrets corriols emboscats. També trobarem Ermites esquitxades per tot el recorregut (Sant Pere d’Auïra, Sant Cristòfol o Sant Antoni) i podrem visitar un parell de búnquers de la guerra civil.
Es tracta d’una caminada amb excel·lents vistes panoràmiques. A la primera part de la sortida podrem observar les muntanyes de la Catalunya interior, des del Montseny fins al Bellmunt. Més endavant en el recorregut podrem veure muntanyes del Prepirineu, amb el Pedraforca com a reclam més important. Finalment, quan la ruta ja estigui més avançada veurem en detall les muntanyes de Núria, des del Taga fins al Balandrau, i del Torreneules al Puigmal, el cim més alt del Ripollès.
Un cop arribats a l’oest del Cuàs, cim de 1.418 m. al que la ruta no puja, el camí segueix a una bona alçada, entre 1.200 i 1.300 metres, amb constants canvis de nivell, fins que un cop passada la població de Campelles baixarem cap a el final de la ruta a l’estació de tren de Ribes de Freser.


Per a més detalls contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada