ACTIVITAT FETA EL DIA 27 DE FEBRER

DE VILAVERD A MONTBLANC
Pujant dos “100m Cims”, La Cogulla i El Tossal Gros









Itinerari “circular" d’aproximadament 5,5 hores de marxa efectiva.
Iniciem l’excursió a l’estació de Vilaverd, on hem arribat des de Barcelona amb tren de la línia R13.
En aquesta caminada seguim quasi en tot trams de senders “GR”, primer el GR 7, més endavant una variant d’aquest , el GR 7.8, i finalment arribarem a Montblanc seguint el GR 175, tan sols deixarem senders marcats per assolir els dos “100 Cims”.
Iniciem el camí travessant el poble de Vilaverd de Nord a Sud, per a la sortida, després de travessar el Riu Francolí, trobar el traçat del GR 7.
Aquest traçat ens porta, en constant però suau pujada, a Lilla, petita població del municipi de Montblanc, població que deixem tot travessant la carretera “N-240”, en aquest punt trobem una petita divergència entre el track “oficial” de la FEEC i les senyals blanc-i-vermelles sobre el terreny, el primer segueix un centenar de metres l’esmentada carretera per deixar-la després cap a l’esquerra, per contra les senyals travessen directament la carretera per seguir per una pista que més endavant es troba de seguida amb el traçat “oficial”.
Al poc, trobem la variant GR 7.8, que seguim cap a la dreta. Després d’una mica més d’un kilòmetre, en una cruïlla de pistes, deixem el GR per pujar cap la dreta fins el primer “100 Cims” de la jornada, La Cogulla (789), cim coronat per un parell d’antenes i on també trobem una creu. Deixem el cim tornant al GR pel mateix camí que hem seguit per pujar. Ara el traçat comença un suau descens que ens porta a travessar el petit nucli urbà de Miramar, i segueix baixant fins creuar el Barranc d’en Cervelló (567 m).
Ara el camí, ja amb el perfil del Tossal Gros al davant, torna a pujar, pujada que ens portarà fins el cim, primer haurem passat pel Coll de Prenafeta i una mica més endavant haurem deixat el traçat del GR per iniciar la pujada definitiva al segon “100 Cims”, El Tossal Gros (867 m). Aquesta pujada final es una mica més forta que la del anterior cim i en alguns punts passa a toca del peny-segat tot i que, amb la precaució deguda, no representa en gran risc.
Assolit el cim, el deixem baixant cap al Nord i al poc girant direcció Sud-oest, fins trobar de nou el traçat del GR 7.8, una mica després, sempre de baixada, s’incorpora per la dreta el GR 175, que ja seguirem fins el final de la travessa a Montblanc.
Entrem a aquesta població per sota del pont de l’antiga carretera N-240a que travessa el Riu Francolí, abans també haurem travessat per sota de les vies del tren d’alta velocitat, de l’actual carretera N-240 i de les vies del tren “convencional”. 
Un cop a Montblanc seguim per fora de les impressionants muralles de la ciutat antiga fins a trobar el trencall a l’esquerra que ens permet arribar a l’estació de tren, punt final de la nostre caminada d’avui, on agafem el tren, en aquest cas de la línia R14, fins a Barcelona.

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)
     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada