ACTIVITAT FETA EL DIA 19 DE MARÇ

UNA VOLTA PER LES GUILLERIES
Pujant a Sant Miquel de Solterra (100 cims)
  








Itinerari “circular" d’aproximadament 9,5 km, que hem fet en una mica més de dues hores de marxa efectiva.
Iniciem l’excursió en la petita zona d’aparcament que trobem on el traçat del GR 83 deixa la pista coneguda com Carretera de Sant Hilari Sacalm al Castell de Vilavèquia, marcat amb pal de senyalització vertical.
Inicialment seguim les marques blanc-i-vermelles del traçat del GR 83 (Camí del Nord o del Canigó), que de forma còmoda ens baixa fins a travessar el Torrent de la Font del Gavaix per un bonic pont de fusta, que amb prou feines ha resistit les riuades de les fortes pluges de la passada tardor.
Seguim el traçar del GR fins el Coll de Llevanyes, passat Can Pla, on el deixem per un corriol que surt cap a l’esquerra i començat a pujar de forma més pronunciada, tot i que segueix sent un sender força còmoda. 
Aquest camí, deixant algunes bifurcacions a esquerra i dreta i seguint les indicacions que anem trobant, ens porta a voltar el cim de Sant Miquel de Solterra, també conegut com Sant Miquel de les Formigues, per l’Est i seguidament girar per arribar al 100 Cims de la jornada per la part Nord.
Al Cim de Sant Miquel de Solterra (1.203 m) trobem una creu amb, fent honor al seu altre nom, unes formigues de ferro.
Per baixar del cim hem decidit fer-ho per la part Oest de la muntanya on trobem un estret corriol que baixa pel mig del bosc de forma pronunciada fins a trobar una pista forestal que, seguint el curs de l’esmentat Torrent de la Font del Gavaix, ens porta fins el pont que hem travessat al començar la caminada i des d’aquí al lloc on hem deixat el cotxe.

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada