ACTIVITAT FETA EL DIA 26 DE MARÇ

GR 2 - DE LA JONQUERA A SANT ADRIÀ DE BESÒS 
Etapa 10 - Seva-Aiguafreda

 







Travessa d’uns 220 kilòmetres, des de la Jonquera (Alt Empordà) fins a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès), que seguint el traçat del GR 2 recorre algunes de les raconades de més interès del quadrant nord-oriental de Catalunya. Indrets com la zona volcànica de la Garrotxa, les impressionants cingleres de Tavertet, la frondositat dels boscos de les Guilleries o la conca fluvial del Besòs. El sender també passa per algunes de les localitats més boniques del país: Besalú, Santa Pau, Rupit o Tavertet, un contrapunt cultural que complementa de manera perfecte l’evident interès excursionista i paisatgístic d’aquest gran recorregut.
Aquesta travessa està dividida en 13 etapes, que son les següents:
Etapa 1 - La Jonquera-Boadella d’Empordà
Etapa 2 - Boadella d’Empordà-Lladó
Etapa 3 - Lladó-Besalú
Etapa 4 - Besalú-Santa Pau
Etapa 5 - Santa Pau-Les Comelles
Etapa 6 - Les Comelles-Rupit
Etapa 7 - Rupit-Vilanova de Sau
Etapa 8 - Vilanova de Sau-Sant Julià de Vilatorta
Etapa 9 - Sant Julià de Vilatorta-Seva
Etapa 10 - Seva-Aiguafreda 
Etapa 11 - Aiguafreda-La Garriga
Etapa 12 - La Garriga-Montmeló
Etapa 13 - Montmeló-Sant Adrià de Besòs

Desena etapa del GR 2 entre la parada de bus de Seva i l’estació de tren d’Aiguafreda (Sant Martí de Centelles), que amb una mica menys de 3 hores de marxa efectiva hem fet els 15 km i encaix del tram.
Iniciem la caminada a la parada d’autobusos de Seva, on hem arribat caminant, uns tres kilòmetres, des de l’estació de tren de rodalies (R3) de Balenyà-Tona-Seva, tot i que també hi ha autobusos de Sagales que, en determinats horaris, fa el trajecte sortint des de Vic. 
Sortim del nucli urbà travessant-lo de Nord a Sud, després de seguir uns pocs metres la carretera BV-5303, per anar a buscar l’antic camí del Brull, que “toca” lleugerament la carretera BV-5301 abans de creuar per davant de la masia de Casanova de Figueroles.
Un cop al Brull, passem per davant de la església de Sant Martí i seguim per la pista asfaltada coneguda com Camí d’Aiguafreda al Brull. Aquest tram asfaltat, d’uns 2,5 kilòmetres, ens porta fins La Sala, important instal·lació ramadera, per després convertir-se en pista forestal passant per sobre de la Serra de l’Arca, amb espectaculars vistes de la Vall de la Riera d’Avancó amb el Castell del Tagament al fons, passant també a tocar del Dolmen de Can Serra de l’Arca.
Finalment deixem la pista per un corriol a l’esquerra, que comença a davallar de forma important i sostinguda, tot i que força còmoda, fins arribar a Aiguafreda. Un cop a la població seguim baixant fins arribar al Pont de l’Abella, que ens permet travessar el Riu Congost i seguir fins l’estació de tren, línia R3 de rodalies, on acabem l’etapa i podem agafar el tren de tornada cap a Barcelona.

Per conèixer els detalls de les sortides programades, contactar via mail (senders.i.mes@gmail.com)
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada